Economia 12/12/2012

Cal reciclar les patronals i posar empresaris al capdavant, segons el president de La Farga Group

L'empresari català critica el mal que fan casos com el de l'ex president de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán i diu que és l'hora dels empresaris als òrgans de representació

E.f.
1 min

BarcelonaEl president de l'empresa catalana La Farga Group, Oriol Guixà, ha criticat aquest dimecres el mal que fan a tot l'empresariat casos de corrupció com el de l'ex president de la patronal CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, i ha defensat que siguin empresaris de debò els qui es posin al capdavant dels seus òrgans de representació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una conferència al 6è Fòrum FemCAT a Barcelona, Guixà ha fet una crida als empresaris a "agafar les maletes" i fer-se càrrec d'una feina que els pertoca com és assumir la responsabilitat de representar el col·lectiu. "Si no, ens destrossaran", ha resumit, referint-se a l'aversió que generen escàndols com el de Díaz Ferrán, antic president de la principal patronal espanyola.

Segons el president de La Farga, grup català fortament internacionalitzat dedicat a la transformació del coure, ara mateix qui hi ha al capdavant de les institucions empresarials no són sempre empresaris i, per tant, no poden representar-los. "Retirem aquesta gent i prenguem el càrrec que ens correspon", ha insistit.

El govern espanyol, d'esquena a la indústria catalana

Guixà també ha instat a defensar des de Catalunya la indústria local perquè no s'ensorri, una feina que segons ell no es duu a terme des del govern espanyol a Madrid, a qui ha acusat d'estar més pendents de satisfer els interessos de les grans corporacions.

La Farga Group és una empresa familiar catalana amb més de 200 anys d'història i seu a les Masies de Voltregà. Està dedicada a la transformació del coure amb forta presència en sectors com el ferroviari (són proveïdors mundials del fabricant de trens Alstom) i àmplia presència internacional. Té 350 treballadors i factura 1.300 milions l'any amb un benefici brut de 22 milions.

stats