PACTE DE TOLEDO
Economia 15/12/2010

Principi d'acord per ampliar els anys de cotització de la jubilació

La proposta de reforma de pensions que ha remès el Partit Socialista a la comissió del Pacte de Toledo no defineix si l'edat de jubilació s'ha d'ampliar fins als 67 anys

Redacció
1 min

BarcelonaLa comissió del Pacte de Toledo que reforma el sistema públic de pensions ha arribat a un acord per ampliar el període de càlcul de les pensions amb l'objectiu d'establir un sistema "més equitatiu" de contribució dels treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El portaveu del PP al Pacte de Toledo, Tomás Burgos, ha assegurat, no obstant, que qualsevol modificació es farà de manera gradual. També ha dit que els elements de solidaritat del sistema estan garantits, ja que continuarà existint una pensió màxima i una mínima. Burgos ha valorat que el document de recomanacions que signin tots els grups parlamentaris corregeixi el procediment de càlcul, que feia que els darrers anys de cotització valguessin més a efectes de pensió que els primers. El portaveu popular ha recordat que més del 30% dels ciutadans accedeixen a la jubilació anticipada estant a l'atur, i que gairebé l'11% ho fa cobrant el subsidi per a majors de 52 anys.

El preacord assolit es produeix quan el Partit Socialista ha remès a la comissió la proposta sobre la reforma de les pensions, en la que no es defineix si l'edat de jubilació s'hauria d'ampliar fins als 67 anys. El PP creu que aquesta elevació no seria positiva. Per contra, proposa actuar sobre els elements que la dissenyen, com per exemple canviar el seu règim jurídic, frenar les jubilacions anticipades, elevar l'edat mínima d'accés a aquest tipus de prejubilacions o modificar els criteris d'accés per tal de que els ciutadans que han cotitzat durant molts anys puguin jubilar-se sense penalització.

stats