Economia 01/10/2013

El govern espanyol traurà del Fons de Reserva 6.148 milions per pagar les pensions

Ho ha anunciat la ministra Fátima Báñez al Congrés dels Diputats. La reforma de pensions proposa adequar les pensions a l'esperança de vida per introduir el factor de sostenibilitat. La Seguretat Social tindrà un dèficit de 36.500 milions el 2016, segons Báñez

Efe
1 min

MadridLa ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha anunciat aquest dimarts que en els pròxims tres mesos es trauran del Fons de Reserva, l'anomenada guardiola de les pensions, 6.148 milions d'euros per fer front al pagament de les pensions la resta de l'any.

Báñez ha fet aquest anunci a la comissió del Pacte de Toledo del Congrés dels Diputats, on ha explicat la reforma de pensions que proposa per introduir el factor de sostenibilitat −adequar les pensions a l'esperança de vida− i un nou índex de revaloració.

Segons la ministra, aquest matí s'utilitzaran 720 milions per atendre necessitats de tresoreria de la Seguretat Social.

La ministra ha explicat que entre el 2012 i el 2013 s'han consumit 23.731 milions del fons de patrimoni de la Seguretat Social, dels quals, 4.980 milions són del fons de prevenció i rehabilitació −l'anomenat fons de les mútues− i 18.651 milions del Fons de Reserva.

La ministra ha detallat que, actualment, el Fons de Reserva compta amb 59.350 milions d'euros.

Una altra dada que ha aportat és que el sistema de la Seguretat Social tindrà un dèficit acumulat de 36.500 milions el 2016.

Davant aquest panorama, la ministra ha justificat la reforma que planteja el govern espanyol i que ja ha estat aprovada com a projecte de llei −ara caldrà fer el tràmit al Congrés.

El que planteja el ministeri d'Ocupació és que, si hi ha crisi econòmica, les pensions pugin un 0,25%, mentre que si la situació és de bonança, es revaloritzin un 0,25% més l'IPC. Ahir, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ja va anunciar que les pensions contributives pujaran un 0,25% el 2014, segons el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat (PGE) per al proper any.

stats