Economia 26/11/2012

El govern espanyol no descarta tornar a pessigar el fons de reserva per pagar pensions

El secretari d'Estat de Seguretat Social diu que hi ha marge per revaloritzar les pensions i assegura que aquest no és el repte important que afronta el sistema

Efe
1 min

MadridEl secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, ha assegurat que si fa falta tornar a utilitzar el Fons de Reserva per pagar les pensions de desembre i les pagues extres, "no hi ha cap problema", ja que el sistema públic "està més que sobrat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Abans d'inaugurar les jornades organitzades per la Fundació Inverco "25 anys de la llei de plans i fons de pensions", Burgos ha garantit el pagament de les nòmines dels pensionistes al desembre, un mes en el qual –ha dit– és habitual enfrontar-se a una situació econòmica complicada.

Burgos ha destacat que el Fons de Reserva de la Seguretat Social disposa actualment de 66.000 milions d'euros i ha dit que el sistema està mes que sobrat per pagar puntualment aquestes pagues.

"Si es fa a través del Fons de Reserva, no hi ha cap problema. Està para això", ha indicat, després d'insistir que aquest fons s'utilitza precisament per afrontar cicles baixos de l'economia.

El govern ja va utilitzar aquest fons, per la qual cosa en cas que tornés a usar-ho el mes que ve seria la segona vegada que ho fa aquest any.

El secretari d'Estat també ha reiterat que "existeix marge pressupostari" per revaloritzar les pensions segons la inflació de novembre, i ha dit que "aquest no és el desafiament al qual s'enfronta el sistema de pensions".

stats