Quart dia de trobades

Última reunió sobre pensions abans que els sindicats debatin iniciar mobilitzacions

CCOO celebrarà el consell confederal demà, i UGT aquesta tarda, en què decidiran com actuen a partir d'ara

El govern espanyol i els sindicats UGT i CCOO continuen avui la reunió maratoniana que va començar el divendres passat i que ja suma més de vint hores, per tal d'intentar arribar a un acord sobre la reforma del sistema de les pensions. El ministre de Treball, Valeriano Gómez, segueix intentant convèncer els secretaris generals, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, de la necessitat de retardar l'edat de la jubilació dels 65 als 67 anys.

El govern espanyol ofereix certa "flexibilitat", però els sindicats consideren que canviar l'edat legal de la jubilació és innecessari i una "línia vermella" que no volen creuar. L'aparició inesperada del vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, i la ministra d'Economia, Elena Salgado, no ha servit per accelerar l'acord. 

Aquesta tarda es reuirà el consell confederal d'UGT i demà el de CCOO, on els sindicats plantejaran la possibilitat d'iniciar mobilitzacions que podrien incloure una nova vaga general. El govern espanyol, però, estaria disposat a continuar les negociacions fins al mateix dia 28 de gener, quan preveu aprovar la reforma.

Més continguts de