ECONOMIA
Economia 14/04/2011

La Xina desmenteix Zapatero i nega que hagi decidit invertir 9.300 milions a Espanya

Una font del govern espanyol va assegurar ahir als mitjans que el fons sobirà xinès CIC havia decidit invertir milers de milions a les caixes espanyoles. L'entitat "considera" la possibilitat de fer alguna inversió, però no ha decidit cap quantitat ni ha concretat cap destí

Efe
2 min

PequínChina Investment Corporation (CIC), el principal fons sobirà xinès, ha negat a Efe que hagi decidit invertir per ara 9.000 milions de dòlars (uns 6.200 milions d'euros) en les caixes d'estalvi espanyoles, tal com va anunciar ahir el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Ho estem considerant i no ho hem decidit encara", ha assenyalat una font oficial de CIC.

També ha negat que el seu vicepresident, Xie Ping, hagi parlat amb el president del govern espanyol d'aquesta quantitat.

Xie "mai va esmentar aquesta xifra", diuen les fonts. "No és cert que es parlés d'aquesta quantitat, ni sabem d'on surt", ha precisat.

Segons la font, que no ha volgut identificar-se, "el CIC ha iniciat contactes amb els departaments afectats del govern espanyol per analitzar i buscar eventuals oportunitats, inclòs el programa de reestructuració de les caixes espanyoles, i sempre segons el procés d'inversió i administració del fons".

El funcionari ha destacat que el CIC sempre analitza la manera de buscar objectius d'inversió després d'analitzar molt bé els riscos.

El vicepresident del CIC va assistir ahir a un esmorzar de treball a l'ambaixada espanyola a Pequín amb representants del Banc Popular de la Xina, la Comissió Reguladora Bancària, el Banc de la Xina i CITIC Bank, entre d'altres.

Fonts del govern espanyol van anunciar després de l'esmorzar que els inversors xinesos s'havien mostrat oberts a invertir milers de milions d'euros a Espanya.

També van dir que China Investment Corporation (CIC) havia mostrat la seva disponibilitat a destinar fins a 9.300 milions d'euros al sector financer si trobava projectes interessants.

CIC és el fons sobirà que gestiona part de les gegantines reserves estrangeres xineses, que dedica a la inversió exterior.

Establert el 2007 amb uns 200.000 milions de dòlars, ha aconseguit augmentar el seu fons fins als 332.000 milions de dòlars a finals de 2009.

stats