El personal de terra dona una setmana a Iberia per negociar abans de convocar una nova vaga

Si no arriben a un acord, els treballadors es tornaran a mobilitzar el 9 d'agost

El comitè d'empresa d'Iberia Barcelona ha decidit donar una setmana de marge a la direcció de la companyia perquè s'assegui a negociar i ha posat com a data límit per registrar una altra vaga del personal de terra el divendres 2 d'agost.

El comitè ha explicat en un comunicat de premsa aquest dimarts que ha aprovat per 14 vots a favor i 2 abstencions la continuïtat de les mobilitzacions durant l'agost i el mandat al comitè de vaga per forçar la direcció a negociar durant aquesta setmana. "En el cas que no hi hagi intenció de negociar per part de la companyia, el comitè d'empresa d'Iberia Barcelona es veurà obligat a tornar a convocar aturades durant l'agost", assenyala el comunicat.

L’amenaça de vaga no es dissipa al Prat

Els treballadors, que ja van fer dues jornades de vaga el cap de setmana del 27 i 28 de juliol, insisteixen en el comunicat que la solució del conflicte ha de negociar-se a Catalunya, encara que la signatura final sigui en l'àmbit estatal.

Els treballadors exigeixen una estabilització laboral, transformar els empleats fixos a temps parcial en fixos a temps complet i passar a fixos 400 treballadors eventuals d'una plantilla de més de 1.000 persones.

Els representants dels treballadors creuen que això solucionaria la majoria de problemes que pateix actualment la plantilla, com l'"abús d'hores extres obligatòries" i la reorganització de torns i horaris, que permetrien a la plantilla d'Iberia Barcelona treballar en "condicions dignes".