Publicitat
Publicitat

El preu del petroli agreuja la caiguda i marca nous mínims de cinc anys

El barril de Brent, de referència a Europa, marca un mínim de 65,36 dòlars. La caiguda des del gener supera el 41%

El preu del barril de petroli Brent, de referència per a Europa, prossegueix la seva tendència baixista i ha arribat a caure per sota de la barrera dels 66 dòlars, arribant així els seus nivells més baixos des del setembre del 2009 davant les retallades de preu anunciades per grans productors com Aràbia Saudita o l'Iraq.

En concret, el preu del barril de cru Brent s'ha situat en un mínim de 65,36 dòlars, el més barat des de finals del setembre del 2009, el que representa una depreciació del 41% des de principis d'any.

Per la seva banda, el preu del petroli Texas, de referència als EUA, tocava mínims de cinc anys en caure fins als 62,51 dòlars per barril, amb un descens del 36,5% des del gener.

A les preocupacions per sobreabastament del mercat i l'impacte a la baixa sobre el cru dels productors alternatius com el 'shale gas' nord-americà se sumen els recents anuncis de l'Aràbia Saudita i l'Iraq de reduir el preu.

En aquest sentit, Bagdad ha anunciat una rebaixa en el preu del cru que exporta cap als mercats d'Àsia i els EUA, mentre que pujarà lleugerament el que va cap a Europa, en un moviment que emula l'adoptat per l'Aràbia Saudita la setmana passada i que busca mantenir la quota de mercat dels productors del Pròxim Orient.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT