El barril de petroli Brent cau per sota dels 50 dòlars per primera vegada des del 2009

Segueix en caiguda lliure i acumula un descens del 13% des de l'inici d'any

El preu del barril de petroli Brent ha arribat a caure en l'obertura de la sessió aquest dimecres a Europa per sota de la barrera dels 50 dòlars per primera vegada des de principis de maig del 2009.

En concret, el petroli de referència a Europa ha arribat a baixar després del començament de la jornada fins als 49,92 dòlars per barril, després de començar el dia als 51,15 dòlars.

D'aquesta manera, des de l'inici del 2015 el preu del barril de cru Brent acumula ja una caiguda del 13%.

Per la seva banda, el petroli Texas, que és el de referència als EUA, se situava als 47,14 dòlars, el seu preu més baix des de l'abril del 2009.

L'afebliment del preu del cru s'ha accelerat després que el ministre de Petroli dels Emirats Àrabs Units, Suhail bin Mohammad al Mazrouei, hagi assegurat en una entrevista a 'The National' que l'excés de subministrament al mercat del cru podria durar mesos o fins i tot anys. "Estem experimentant, evidentment, un excés de subministrament al mercat que requereix temps per absorbir-lo", ha afirmat. "Depenent del creixement real de la producció dels països fora de l'OPEP, aquest problema podria durar mesos o anys", ha afegit.

Per la seva banda, al mercat de divises l'euro continuava baixant respecte al dòlar i arribava a caure fins als 1,1853 dòlars, en mínims des del març del 2006, a l'expectativa de la intervenció del Banc Central Europeu (BCE), que celebrarà el proper 22 de gener la seva primera reunió de política monetària de l'any.