El preu del petroli trigarà a recuperar-se, segons el sector

Els experts consideren que el barril no tornarà a superar els 100 dòlars i que cal trobar un "preu d'equilibri"

Les petrolieres consideren que el barril de cru mantindrà el preu per sota dels 100 dòlars durant tot el 2015 i no es produirà una recuperació "ràpida". El director general d'Exploració i Producció de Cepsa, Luis Travesedo, ha considerat durant la 'Trobada del Sector Energètic' que aquest any "es donen les circumstàncies per continuar en un entorn de preus baixos" i que la pregunta principal és "saber quant de temps" es mantindran aquests preus.

El president executiu de BP a Espanya i Portugal, Luis Aires, va considerar que actualment el mercat del petroli pateix una "crisi d'oferta" i ha subratllat que un rebot del preu "és molt poc probable". Aires també ha apuntat que el barril de petroli ha de buscar el seu "preu d'equilibri" i que aquest no pot ser de 50 dòlars, però tampoc els 100 dòlars. El director general d'Exploració i Producció de Repsol, Luis Cabra, creu que el barril assoliria preus d'entre 90 i 100 dòlars.

El director del Centre Internacional d'Energia i Política de Medi Ambient de la Universitat de Texas, Jorge Piñón, creu que el preu del barril se situarà al voltant dels 77 dòlars, però per a aquest any fixa uns preus d'entre 38 i 52 dòlars.

L'escenari de petroli barat mantindrà també a nivells baixos la inflació i afavorirà a les economies importadores del producte com és el cas espanyol, segons el sector.

Més continguts de