Economia 27/04/2012

El gegant petrolier rus Lukoil arriba a Barcelona de la mà de Meroil

Russos i catalans inverteixen 50 milions en una plataforma d'atracament de petroliers al Port de Barcelona

Efe
2 min
Tanc de Lukoil al Port de Barcelona

BarcelonaEl gegant petrolier rus Lukoil ha desembarcat a Espanya gràcies a la seva aliança estratègica amb la catalana Meroil, que s'ha materialitzat en la inversió de 50 milions d'euros per a la construcció d'una gran plataforma petroliera al Port de Barcelona, inaugurada avui.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest projecte s'ha canalitzat a través de Meroil Tank, la societat creada per a aquest fi per Litasco, filial del grup rus, i Meroil, i participada a parts iguals per les dues empreses.

La nova plataforma ha sigut construïda com a part del projecte d'ampliació de les instal·lacions portuàries de Meroil i consta de tretze nous tancs amb una capacitat total d'emmagatzematge de 360.000 metres cúbics construïts en una superfície de 40.000 metres quadrats.

Litasco usarà aquesta nova terminal, ubicada a l'àrea de productes inflamables del Port, per exportar i distribuir hidrocarburs, i la convertirà en la seva base per al mercat espanyol i mediterrani.

Meroil Tank està connectada amb la xarxa d'oleoductes de CLH i compta amb vuit punts de càrrega amb una capacitat de 40 camions cisterna per dia.

Els màxims responsables de Lukoil i Meroil, així com el president de la Generalitat, Artur Mas, el conseller d'Empresa, Francesc Xavier Mena, el president del Port, Sixte Cambra, i l'ambaixador de Rússia a Espanya, Yuri P. Korchagin, han assistit avui a la inauguració d'aquestes instal·lacions, que converteixen Barcelona en una de les plataformes logístiques petrolieres més importants del Mediterrani i en un important punt de connexió per rebre i exportar hidrocarburs a tot el món.

Sixte Cambra ha destacat, en aquest sentit, que el Port compta des de l'agost passat amb l'atracament per a productes petroliers de més calat del Mediterrani, preparat per rebre vaixells tanc de 275 metres d'eslora i 175.000 tones de pes.

Gràcies a aquestes dues noves infraestructures i a altres inversions previstes, el Port espera augmentar un 50% la seva capacitat de manipulació de productes petroliers, fins a superar les 8 milions de tones anuals.

El president de Meroil, José Luis Porté, ha ressaltat que aquestes instal·lacions, d'una eficiència "fora del que és comú", permetran a la seva sòcia Lukoil

stats