Economia 20/08/2019

Pimec alerta les empreses d'una imminent pujada del preu de la llum

L'organització anticipa un increment del cost de la tona de CO2 dels 29 als 40 euros

Paula Clemente
1 min
L’augment de l’ús dels combustibles fòssils per produir electricitat fa pujar el rebut de la llum a l’estiu.

BarcelonaPimec, patronal de les micro, petites i mitjanes empreses de Catalunya, ha alertat que el preu del CO2 podria passar imminentment dels 29 als 40 euros per tona. I que el principal efecte d'aquest increment, assenyala l'organització, seria un augment del preu de l'electricitat.

Això incidirà, sobretot, en les petites i mitjanes empreses, ja que, segons un informe emès recentment per la mateixa associació, els petits consumidors paguen més del doble que els grans. El 2018, assenyala Pimec, el preu de l'electricitat per als que van consumir menys de 20 MWh (megawatts hora) es va situar en 0,26 euros el kWh (quilowatt hora), mentre que el preu pels consumidors del tram comprès entre els 20 i els 500 MWh es va situar en 0,13 euros.

La mateixa recerca evidencia, a més, que Espanya té l'electricitat més cara d'Europa per als petits consumidors. En concret, els preus que paguen les pimes i els autònoms a Catalunya per aquest subministrament són un 36% més alts que a la resta d'Europa.

És per tot això que Joan Vila, membre de la junta directiva i president de la comissió d'energia de la patronal, ha reclamat aquest dimarts que es torni al consumidor part de l'augment del cost elèctric a causa del CO2. A més, ha recordat que calen més actuacions per evitar que el preu de l'electricitat perjudiqui excessivament l'economia i, davant dels efectes que suposarà per a les micro, petites i mitjanes empreses i els negocis del col·lectiu autònom, ha defensat la supressió de l'impost de generació del 7%.

stats