Economia 16/09/2019

Pimec veuria com un "greu error" donar incentius a les empreses que van marxar l'1-O perquè tornin

González critica que els partits prioritzin el "tacticisme" en la negociació dels pressupostos

Acn
2 min
PIMEC veuria com un "greu error" donar incentius a les empreses que van marxar l'1-O perquè tornin

BarcelonaEl president de la Pimec, Josep González, creu que seria un "greu error" i un "greuge" per a les petites i mitjanes empreses donar "incentius" per tornar a les empreses que van marxar de Catalunya la tardor del 2017. En una entrevista amb l'ACN, González també rebutja que el Govern hagi de fer gestos, com demana Foment, per atraure un altre cop aquestes companyies. "No crec que s'hagi de pressionar el Govern de la Generalitat ni ningú", afirma. "¿Les empreses marxen i les incentivem perquè tornin? Què pensaran les que s'han quedat a Catalunya?", es pregunta el president de la patronal de les pimes.

Considera que moltes de les empreses que la tardor del 2017 van moure la seu social a Madrid no ho van fer per por a l'impacte econòmic de la independència. "Crec que hi ha més raons, un dia sabrem totes les raons", afirma, i cita possibles motius com "les fiscalitats diferents en altres comunitats", l'opció de pagar menys impostos com l'IBI o el fet que Catalunya "és capdavantera en inspeccions fiscals".

Negociació dels pressupostos

González també critica el "tacticisme" dels partits en la negociació dels pressupostos a Catalunya i reclama que hi hagi uns comptes que tinguin present l'empresariat. "No podem estar un altre any sense pressupostos", remarca.

Segons el president de la patronal, l'exigència sobre mesures socials impedeix que els partits arribin a una entesa i, en canvi, no hi ha demandes destinades a generar productivitat i activitat econòmica. Entre les mesures que el president de la patronal voldria que incorporessin als pressupostos hi ha l'aplicació del pla industrial de Catalunya, que ha qualificat de "molt transversal". Segons explica, "queda molt per fer" perquè, per exemple, les empreses de tots els polígons de Catalunya no tinguin impediments per tenir ple accés a internet.

stats