EMPRESES
Economia 30/03/2011

La plantilla de Sharp ratifica l'ERO temporal amb un 86% de vots a favor

L'ERO deixa fora els treballadors que han esgotat el subsidi d'atur, mentre que garanteix el gaudi i l'abonament de les vacances de vint dies naturals, el mes d'agost, i cinc dies naturals per Setmana Santa

Efe
1 min

BarcelonaEls treballadors de la planta de Sharp a Sant Cugat del Vallès han ratificat avui, amb el 86% dels vots, el principi d'acord aconseguit entre el comitè d'empresa i la direcció del centre sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que s'aplicarà en els pròxims mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El comitè d'empresa i la direcció de Sharp va arribar a un principi d'acord sobre l'expedient de regulació, que suposarà reduir els dies de suspensió d'ocupació previstos de 135 a 110.

L'ERO, que s'aplicarà del 14 d'abril al 30 de setembre de 2011, deixa fora els treballadors que han esgotat el subsidi d'atur, mentre que garantirà el gaudi i l'abonament de les vacances de vint dies naturals, com a mínim, en el mes d'agost, i cinc dies naturals per Setmana Santa.

El preacord també preveu que l'empresa complementi la prestació per desocupació fins a arribar al 75% de la retribució bruta diària, amb un màxim de 48 euros, i es mantindrà la mateixa garantia per a la paga extra d'estiu.

L'ERO temporal és el tercer que la multinacional nipona ha plantejat per a la seva planta de Sant Cugat i afectarà 281 dels 330 treballadors. De fet, aquest ERO prolonga l'expedient actual, que acabarà el pròxim 13 d'abril i que té parades actualment dues línies de producció.

stats