aerolínies
Economia 01/02/2012

La plantilla de Spanair haurà de recórrer al fons de garantia salarial per cobrar la indemnització

La companyia ja ha presentat l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà els seus 2.604 treballadors i preveu tenir-lo resolt en 30 dies

Efe
1 min

BarcelonaLa direcció de Spanair vol tenir resolt en 30 dies l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha plantejat per als seus 2.600 treballadors, alhora que dóna gairebé per segur que aquests hauran de recórrer al fons de garantia salarial (Fogasa) per cobrar les indemnitzacions per acomiadament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquestes són les dues principals informacions que la direcció de l'aerolínia, de la qual s'ha declarat avui el concurs voluntari de creditors, ha fet arribar als representants dels treballadors en la primera reunió oficial que han mantingut aquest migdia.

Al terme de la reunió, el representant al comitè d'empresa d'Usoc, el sindicat majoritari, Jordi Mauri, ha explicat que l'empresa creu que el període de consultes per a l'ERO s'iniciarà en els pròxims dies i que podria donar-se per tancat en uns 30 dies.

Els treballadors urgeixen l'ERO perquè com més aviat es tanqui abans podran regularitzar la seva nova situació i cobrar el subsidi per desocupació, encara que tot està en mans del jutge que tramita el concurs i de l'administrador concursal designat.

En paral·lel, la direcció de Spanair els ha comunicat que "molt probablement" els treballadors hauran de recórrer als fons de Fogasa per cobrar les indemnitzacions per acomiadament, atesa la falta de liquiditat de la companyia.

Els sindicats, que han demanat la implicació de la Generalitat com a primer accionista de Spanair per poder cobrar la part de les nòmines que se'ls deu, han convocat una primera mobilització amb caràcter més general per al pròxim nou de febrer.

stats