La plataforma de viatges Exoticca tanca una ronda de 3,5 M€

Pere Vallès només ha necessitat tres mesos per tancar una ronda de finançament per al seu nou projecte empresarial

Pere Vallès només ha necessitat tres mesos per tancar una ronda de finançament per al seu nou projecte empresarial. Segons ha explicat a l’ARA, el president de Scytl i des del març també conseller delegat de l’agència de viatges online Exoticca ha aconseguit captar 3,5 milions d’euros per impulsar l’expansió internacional de la plataforma turística digital. L’operació l’ha liderat el fons de capital risc madrileny K Fund, però també hi han participat el vehicle d’inversió en start-ups del Sabadell, Sabadell Venture Capital, i Grupo Palau, que ja formaven part del capital de l’empresa. A més, s’hi han incorporat Nero Ventures, Palladium Corporate Venture i Smartech Capital, un fons per invertir en start-ups del qual forma part el mateix Vallès.

Exoticca s’especialitza en la categoria dels grans viatges de “luxe assequible”, és a dir, estades organitzades d’entre una setmana i un mes que inclouen els vols, els hotels de quatre o cinc estrelles i les visites guiades. “És un mercat que s’està transformant molt en el món digital”, explica Vallès. Segons explica, Exoticca és l’única plataforma que permet fer la reserva al moment, ja que les agències de viatges tradicionals acostumen a enviar un pressupost tancat uns dies més tard. Actualment l’empresa ofereix als clients una cinquantena de destinacions internacionals com ara l’Índia, el Vietnam, Indonèsia o Nova Zelanda. Amb la nova injecció de capital, Vallès vol fer servir la intel·ligència artificial i el big data per personalitzar les recomanacions de viatges que fa el portal.

L’any passat Exoticca va facturar 10,5 milions d’euros, pràcticament el doble que l’anterior, i per al 2018 Vallès preveu que les vendes superin els 20 milions. De fet, el conseller delegat de la plataforma assegura que el projecte ja és rendible a Espanya però encara no als altres mercats on opera, el Regne Unit i França.

Expansió internacional

Aquesta nova ronda de finançament també servirà per impulsar l’entrada d’Exoticca a nous països. La companyia aterrarà el juliol vinent a Alemanya i ja es prepara per fer el salt als Estats Units el 2019, on vol obrir una oficina a Nova York. Exoticca té una plantilla de 50 treballadors a Barcelona i espera arribar als 65 empleats durant aquest any.

Més continguts de