Economia 07/03/2011

Firmat l'acord per suprimir la norma de CiU, PP i PNB sobre la distribució de vehicles

Competència emet un dur informe contra la nova norma reguladors per considerar que restringeix la llibertat de l'empresa i la competència en perjudici dels consumidors

Redacció
1 min

MadridEl ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, i les principals associacions automobilístiques han ratificat avui l'acord al que van arribar la setmana passada per eliminar les esmenes a la Llei d'Economia Sostenible sobre la nova regulació de la distribució de vehicles. Han formalitzat l'acord els responsables de les associacions de fabricants (Anfac), importadors (Aniacam), concessionaris (Faconauto) i venedors (Granvam).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Comissió Nacional de la Competència ha aprofitat el dia de la signatura de l'acord per fer públic un dur informe on carrega contra la nova norma reguladora de les relacions entre fabricants i concessionaris per considerar que restringeix la llibertat de l'empresa i la competència i els consumidors en surten perjudicats. En l'informe sobre la norma que no s'aplicarà per l'acord al que s'ha arribat avui Competència critica que es restringeix la capacitat d'auto-organitzar-se de les parts i en particular dels fabricants a organitzar la seva xarxa. L'informe indica fins i tot que la norma contravé l'esperit de la recent reforma comunitària en matèria d'acords verticals al sector de l'automoció.

L'acord suprimeix l'esmena proposada pel PNB i aprovada també amb els vots de CiU i el PP, que ha generat una forta controvèrsia entre fabricants i distribuïdors de vehicles, sobretot perquè la norma permetia tornar els vehicles no venuts en 60 dies als fabricants. A partir d'ara les parts implicades obriran un procés negociador que reculli les seves propostes sobre el nou marc regulador que s'hauran de traslladar a l'avantprojecte de Llei de Distribució Comercial, que està previst que s'aprovi aquesta legislatura. Les parts es comprometen a seguir una mena de codi de bona conducta que pugui evitar nous enfrontaments.

Entre uno y tres: 3

stats