ECONOMIA
Economia 11/03/2011

Les vendes de pneumàtics cauen en picat per la confusió que ha provocat el pla Renove

Els pneumàtics subvencionats encara no estan disponibles perquè són ecològics i estan regulats per una normativa europea que no entrarà en vigor fins al novembre de l'any 2012. Els tallers calculen que les vendes cauran un 50%

Agències
1 min

BarcelonaEls tallers mecànics han reclamat una reunió urgent amb el govern espanyol després de comprovar com els últims dies han caigut en picat les vendes de pneumàtics pel pla Renove anunciat per l'executiu dins el conjunt de mesures per reduir el consum d'energia. El cas és que els pneumàtics subvencionats encara no estan disponibles perquè són uns pneumàtics ecològics regulats per una normativa europea que no entrarà en vigor fins al novembre de l'any 2012. El govern espanyol subvenciona en 20 euros la compra de cada pneumàtic ecològic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Federació Espanyola d'Empresaris Professionals d'Automoció (CONEPA) han denunciat una paralització de les vendes. Parlen d'un caiguda de vendes del 50% en comparació amb les mateixes dates de l'any passat. Per això aquesta associació reclama reunir-se urgentment amb el ministeri d'Indústria.

Els tallers temen que l'interès dels usuaris per beneficiar-se per aquesta mena de pla Renove de pneumàtics, dotat només amb 4,8 milions d'euros i del qual només se'n podran beneficiar unes 240.000 unitats, aproximadament un 2% de les rodes que es reposen cada any (18 milions d'unitats).

stats