LES FINANCES MUNICIPALS
Economia 01/09/2011

Els 140 pobles catalans de la llista negra de Salgado

Els ajuntaments que no han presentat la liquidació del 2010 a partir de l'octubre no rebran els diners del ministeri d'Economia, que signifiquen al voltant del 25% del seu pressupost

Miquel Codolar
1 min
Amenaça't Montgat, és un dels municipis que es podrien quedar sense l'ingrés del mes d'octubre del ministeri d'Economia.

MadridLLISTA DELS 140 MUNICIPIS CATALANS AMENAÇATS PER SALGADO

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Blanes, les Franqueses del Vallès, Badia del Vallès, Cunit, Castelló d'Empúries o Montgat són alguns dels 140 municipis catalans amenaçats pel ministeri d'Economia per no haver presentat la liquidació del 2010 quan corresponia. El mes d'octubre serà el primer que no rebran la transferència mensual del govern espanyol, i que suposa al voltant del 25% del seu pressupost. L'executiu assegura que es limita a aplicar la llei d'economia sostenible aprovada al febrer i en vigor des del març.

El ministeri d'Economia indica que retindrà els diners dels municipis fins que els municipis els lliurin el document, però fins aquell moment no en rebran ni cinc. Les mateixes fonts reconeixen que hi ha 2.514 pobles espanyols en aquesta situació però asseguren que els alcaldes han tingut diverses oportunitats per regularitzar els comptes perquè el termini que fixa la llei es va acabar el 31 de març, el ministeri d'Elena Salgado el va prorrogar fins al 31 de juliol i a més van enviar una carta advertint tots els alcaldes.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats