Publicitat
Publicitat

El port de Tarragona s'apunta a la febre dels creuers

El nombre de passatgers creix un 558% el primer semestre

L'èxit del port de Barcelona com a base i escala de creuers s'ha encomanat ja al segon port català, el de Tarragona, que aquest 2017 veu com el nombre de passatgers d'aquest tipus de vaixells creix de forma exponencial.

Segons les dades de Puertos del Estado, Tarragona és el port que més creix en nombre de passatgers de creuers. Entre gener i juny d'aquest any han passat pel port de Tarragona 10.413 creueristes, xifra que és un 557,8% superior als 1.538 del primer semestre de l'any passat. Només el port de Santander, amb un augment del 531,5%, s'apropa al percentatge de Tarragona.

Salt endavant dels creuers al port de Tarragona

Per Barcelona, durant el primer semestre de l'any, han passat 1,04 milions de passatgers, cosa que suposa un augment del 2,27%.

De fet, Barcelona es manté com a primer port d'Europa i quart del món després de tancar el 2016 amb 2,68 milions de passatgers. El conjunt de ports de les Balears ocupen el tercer lloc d'Europa, amb més  d'1,9 milions de passatgers.

Puertos del Estado destaca que Espanya, segons l'Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), és el segon estat europeu en nombre de passatgers, amb 5,93 milions, només superat per Itàlia. El sector té una contribució directa de 1.300 milions d'euros i dona feina a 28.600 persones.

El negoci dels creuers s’estén a tot Catalunya

Més continguts de