INFRAESTRUCTURES
Economia 17/12/2010

El port de Barcelona declara desert el concurs de la Terminal Moll Costa per segona vegada

Balearia i Grimaldi havien presentat les seves propostes

Ignasi Pujol
1 min
Un dels vaixells de Balearia al port de Barcelona

BarcelonaEl consell d'administració del port de Barcelona va declarar ahir desert el concurs de la nova Terminal Moll Costa. És la segona vegada que queda desert el concurs, tot i que en aquest cas s'havien rebut dues ofertes, formulades pels grups marítims Balearia i Grimaldi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La nova instal·lació, que requerix una inversió de prop de 20 milions d'euros, ha de ser una terminal de short sea shipping (SSS), és a dir, rutes de passatgers de mitja distància. Durant els darrers anys el port ha establert connexions amb Itàlia i el nord d'Àfrica.

El consell del port va aprovar l'inici d'un nou concurs per a seleccionar un concessionari i ha convidat a participar als dos licitadors.

El port també va aprovar la seva participació a la nova Terminal Marítima Centro, a Yunquera de Henares (Guadalajara), de la que tindrà un 49% del capital. L'entitat presidida per Jordi Valls comprarà també un 36,73% de les accions de la societat Puerto Seco Azuqueca de Henares. Aquestes accions s'emmarquen en l'estratègia del port d'ampliar el seu radi d'acció i les seves comunicacions.

stats