El Tribunal Constitucional portuguès declara il·legals bona part de les retallades

La suspensió de pagues extres a funcionaris i pensionistes i la retallada dels subsidis d'atur, afectades. La decisió obliga el govern de Passos Coelho a buscar noves fórmules per tal de complir amb els compromisos davant la UE i l'FMI

El Tribunal Constitucional portuguès ha declarat aquest divendres il·legals diverses de les mesures d'ajust incloses aquest any en els pressupostos, considerats els més durs de la seva història, per complir les exigències del rescat financer del país. La decisió, que en segueix una de similar adoptada l'any passat amb els pressupostos del 2012, obligarà el govern conservador de Pedro Passos Coelho a buscar altres formes d'equilibrar les finances de l'estat per complir les metes compromeses amb la UE i el Fons Monetari Internacional (FMI).

L'alt tribunal portuguès ha considerat inconstitucionals i discriminatòries quatre mesures dels pressupostos referides a la suspensió d'una de les dues pagues extres anuals a funcionaris i pensionistes i la retallada de subsidis d'atur, aplicades aquest any per quadrar els comptes de l'estat.