EURO
Economia 26/02/2012

Les preocupacions financeres a Europa dominen la reunió del G-20

El secretari del Tresor nord-americà destaca els progressos dels líders d'Europa per convèncer el món que no hi haurà una "caiguda financera catastròfica", però també ha dit que encara "tenen feina a fer"

Efe
1 min
El secretari del Tresor dels Estats Units, Timothy Geithner, en una imatge d'arxiu.

MèxicLa crisi que arrossega Europa i els mecanismes per reforçar els tallafocs financers internacionals dominen la reunió de dos dies que celebren a Mèxic els ministres de Finances i governadors de bancs centrals del G-20.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les declaracions d'alguns dels assistents a la reunió, fetes al marge d'aquesta cita, han reiterat la necessitat que s'aconsegueixin forts mecanismes de suport financer per evitar que s'estenguin les angoixes per les quals travessa actualment Europa.

"Encara hem de construir la mare de tots els tallafocs", ha afirmat el secretari general de l'Organització per la Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE), José Ángel Gurría, en obrir les sessions d'un seminari financer internacional paral·lel a la reunió del G-20.

Aquest tallafocs ha de ser "ample, gruixut i creïble, i com més creïble, més útil", ha afegit.

El secretari del Tresor nord-americà, Timothy Geithner, ha destacat els progressos dels líders d'Europa per convèncer el món que no hi haurà una "caiguda financera catastròfica", però també ha dit que encara "tenen feina a fer".

"És important donar crèdit als líders europeus per la grandària del que han aconseguit", ha afegit l'alt funcionari nord-americà, "però no han acabat; saben que han de fer més feina", ha afegit.

La majoria dels països de l'eurozona, així com els Estats Units i el Fons Monetari Internacional (FMI), entre altres, estan a favor que el sostre del mecanisme europeu arribi fins als 750.000 milions d'euros (aproximadament, un bilió de dòlars), d'unir els recursos de dos fons de rescat.

stats