El president del BBVA afirma que Catalunya creixerà un 20% menys que Espanya

Francisco González creu que el creixement, que caurà al 2,1% el 2018, costarà 35.000 llocs de treball

El president del BBVA, Francisco González, ha afirmat que Catalunya creixerà un 20% menys que la resta d'Espanya l'any vinent, "cosa insòlita", i que si continua la incertesa política, aquesta caiguda podria ser encara més gran. 

En una entrevista que publica 'La Vanguardia', González ha recordat que el servei d'estudis del BBVA ha reduït les previsions de creixement per a Espanya del 2,8% al 2,5% l'any vinent, mentre que per a Catalunya ha canviat la previsió del 2,8% al 2,1%, "xifres molt considerables, que en ocupació suposen 35.000 llocs de treball menys a Catalunya".

El veterà banquer també afirma que la situació política a Catalunya va impactar en la resta d'Espanya i en altres llocs del món on es prenen decisions d'inversió, i durant els primers dies d'octubre hi va haver "molta inquietud", però que la situació ja està "normalitzada". 

González, financer que va arribar al poder a l'entitat amb el suport del govern d'Aznar, assegura que el relat independentista prometia moltes coses i generava moltes expectatives "que s'han demostrat impossibles" i que mostren "clarament una absència d'un relat alternatiu". 

El banquer també explica que "no s'entén que no hi hagi gaires més ministres catalans" ni que no hi hagi hagut cap president del govern que ho sigui. També es mostra partidari d'entrar "a fons" en el sistema de finançament de les autonomies i buscar "un nou equilibri" que respecti el principi de solidaritat en què cada territori assumeixi la seva quota de responsabilitat. 

Més continguts de