ECONOMIA
Economia 30/05/2012

El president de Banc Sabadell considera que Bankia ha demanat ajuts "en excés"

Josep Oliu defensa la gestió del governador del Banc d'Espanya i assegura que els responsables de la crisi són els que manaven entre 2002 i 2007, quan es va crear la bombolla immobiliària

T.g.
1 min

BarcelonaEl president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha admès que per curar-se en salut, la nova direcció de Bankia "es possible que hagi calculat en excés" les necessitats de capital, els 19.000 milions d'euros que ha demanat al govern. També ha reconegut que les dues consultores independents, Roland Berger i Oliver Wyman, que han iniciat els exàmens del sector, "podran agafar com a pauta" els sanejaments plantejats per Bankia, que fins i tot ha realitzat provisions per al crèdit fora del sector immobiliari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Oliu ha destacat que és millor el sistema de protecció d'actius (EPA) seguit en les adjudicacions de la Caja Mediterráneo (CAM) i Unnim, "perquè plantegen una pèrdua esperada, és a dir, esperen que les pèrdues es produeixin". En canvi, incrementar les provisions en previsió d'un deteriorament de l'entorn econòmic és més ambigu.

Sobre l'adjudicació de la CAM, que avui mateix ha aprovat la Comissió Europea (CE), Oliu ha mostrat la seva satisfacció i ha afegit que "precisament han tardat tant a donar el seu vistiplau perquè han calculat el cost que por tenir l'EPA". Banc Sabadell tancarà 450 oficines, un 60% fora de la zona d'influència natural de la CAM (Alacant, Múrcia i les Balears). Oliu va avançar que es trobarà una solució per a les participacions preferents de la CAM, que es convertiran en capital, en accions del mateix banc.

Sobre la gestió del governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, Josep Oliu ha sigut molt contundent exculpant-lo de la situació de crisi del sector. "Els veritables culpables dels problemes actuals van ser els que manaven entre el 2002 i el 2007, quan va esclatar la bombolla immobiliària". Fernández Ordóñez va accedir al càrrec el 2006.

stats