ESCÀNDOL
Economia 02/07/2012

El president de Barclays dimiteix en saber-se que el seu banc va manipular el tipus interbancari

Marcus Agius admet que aquest escàndol és un "cop devastador" per a la reputació del banc que li ha suposat una multa de 363 milions d'euros

Efe
1 min
El fins ara president de Barclays, Marcus Agius (a la dreta) junt amb el conseller delegat, Bob Diamond (a l'esquerra), que es manté al càrrec

LondresEl president de Barclays, Marcus Agius, ha presentat la dimissió i ha demanat disculpes per l'escàndol de les manipulacions dels tipus d'interès interbancaris.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Realment sento molt haver defraudat els nostres clients, empleats i accionistes. Barclays és ple de gent treballadora, talentosa, la integritat de la qual no es qüestiona", afirma Agius en un comunicat. En el mateix document, admet que aquest escàndol és un "cop devastador" per a la reputació del banc. Ell ocupava el càrrec des del gener del 2007.

La setmana passada es va saber que els treballadors de Barclays van manipular els tipus d'interès interbancaris –que són els preus als quals les entitats financeres es presten diners entre si– entre el 2005 i el 2009. Això va provocar que els organismes reguladors del Regne Unit i els Estats Units multessin el banc britànic amb 290 milions de lliures –363 milions d'euros–. L'entitat va manipular tant l'Euribor com el Libor –que és l'equivalent britànic de l'indicador europeu.

De tota manera, Marcus Agius ha assegurat que es mantindrà al càrrec fins que es produeixi una "successió ordenada" al capdavant del banc. El conseller delegat de Barclays, el polèmic Bob Diamond, ja ha indicat que no pensa dimitir, si bé té previst comparèixer aquest dimecres davant del comitè parlamentari del Tresor britànic per explicar el seu cas. Diamond ha senyalat "un petit nombre d'empleats" com a culpables del problema, però ell ha renunciat a cobrar el seu bonus per aquest any.

stats