EURO
Economia 19/11/2011

El president del Bundesbank es mostra contrari a la compra de deute per part del BCE

"No crec que es creu confiança a l'eurozona si el BCE es surt del seu mandat o fins i tot lesiona els tractats", ha dit Weidmann

Efe
1 min

BerlínEl president del Bundesbank alemany, Jens Weidmann, ha reiterat avui el seu rebuig a que el Banc Central Europeu (BCE) continuï amb la compra de deute sobirà dels països en crisi i ha parlat fins i tot d'una acció que va més enllà de les funcions de la institució, la qual cosa no contribueix a crear confiança.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"No crec que es creu confiança a l'eurozona si el BCE es surt del seu mandat o fins i tot lesiona els tractats", ha dit Weidmann a l'emissora Deutschlandfunk.

Alguns economistes i polítics havien proposat que el BCE no es limités a comprar títols de deute sobirà que ja estan en el mercat sinó que els comprés de primera mà a països sota pressió com Itàlia o Espanya.

Weidmann considera que una mesura d'aquesta naturalesa podria fer necessari emissions de diners, el que comportaria el perill d'una pèrdua del valor adquisitiu de l'euro.

D'altra banda, el president del Bundesbank ha celebrat la iniciativa del govern alemany per crear una unió fiscal europea.

Al final del camí, segons Weidmann, no caldrà arribar a una centralització de la política fiscal europea però sí a obrir possibilitats d'intervenció en els pressupostos nacionals en casos que les regles no es compleixin.

stats