Publicitat
Publicitat

El president de la Cambra demana que Mas acabi la legislatura

Valls creu que la inestabilitat política pot posar en risc la sortida de la crisi

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, s'ha mostrat aquest divendres favorable a que no hi hagi eleccions anticipades i que el president Artur Mas esgoti la legislatura. Valls ha dit que "necessitem estabilitat política" perquè l'economia funcioni i no es freni la sortida de la crisi.

Respecte al que va dir dijous el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de que la crisi és ja història, Valls s'ha mostrat optimista sobre la situació econòmica però ha matisat que la crisi "encara està passant a la història".

Miquel Valls ha dit que tot apunta que l'any 2015 serà millor econòmicament, amb un creixement del PIB català per sobre el 2% i una millora de l'atur, que podria baixar al 17% o fins i tot al 16% "si les coses es fan molt bé".

Per recolzar aquest punt de vista ha presentat la enquesta sobre perspectives empresarials a Catalunya que fa Eurochambres que preveu una millora dels principals indicadors. Així la xifra de negocis millorarà segons el 30% d'enquestats el 2015 (només el 12% el 2014), les vendes interiors creixeran segons el 23% (5% l'any passat), les exportacions seran millors segons el 35% (32% el 2014), l'ocupació augmentarà segons el 8% (3% l'any passat) i la inversió creixerà segons el 5% (-2% el 2014).

2018 anàlisi

Més continguts de

2018 anàlisi
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT