ECONOMIA
Economia 23/08/2011

El president de Standard&Poor's deixarà el càrrec després d'haver rebaixat la nota dels EUA

Deven Sharma abandonarà l'agència de qualificació de deute a finals d'any i el substituirà el cap d'operacions de Citibank, segons el diari 'Financial Times'

Redacció
1 min

LondresEl president de l'agència de qualificació de risc Standard&Poor's (S&P), Deven Sharma, deixarà el càrrec i el substituirà Douglas Peterson, el cap d'operacions de Citibank, segons informa avui el diari britànic Financial Times. L'anunci es fa setmanes després que S&P va rebaixar per primera vegada la qualificació del deute sobirà dels Estats Units des de la triple A fins a AA+, la qual cosa va generar jornades de gran volatilitat en els mercats mundials.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sharma, que ocupa la presidència de S&P des del 2007, continuarà com a assessor de la companyia McGraw-Hill, la matriu del grup, durant quatre mesos, i abandonarà l'empresa a finals d'any. Douglas Peterson, que ara és cap d'operacions de Citibank, la unitat bancària de Citigroup, serà el nou president de l'agència de qualificació de risc. D'acord amb les fonts del rotatiu, la marxa de Sharma no està relacionada amb la rebaixa de la nota del deute dels EUA ni amb el fet que el departament de Justícia nord-americà investigui actualment el seu paper en l'avaluació de la seguretat de les hipoteques subprimesubprime.

stats