Economia 18/11/2015

Imputat el president d'Air Europa per presumpte frau en les subvencions per volar a les Balears i a les Canàries

Europa Press
1 min
Jose Hidalgo, president de Globalia

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha imputat Juan José Hidalgo, president d'Air Europa i del grup turístic Globalia per un delicte de frau que hauria comès en obtenir subvencions del Ministeri de Foment destinades a ajudar els residents de les Canàries i de les Balears a volar a la Península.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest dimecres s'ha sapigut que Hidalgo va declarar com a imputat dilluns i que ara se l'investiga per un delicte tipificat en Codi Penal. El president del primer grup turístic espanyol s'enfronta a una sanció que podria ser superior als 120.000 euros.

La imputació s'emmarca en les investigacions que va començar, mesos enrere, la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), que està seguint la pista de "milers de bitllets" d'avió per trobar irregularitats en les bonificacions del 50% que reben els residents dels territoris espanyols insulars per desplaçar-se per via aèria o marítima. Fa poc, Globalia va anunciar negociacions amb un grup xinès per la venda del 49% de l'empresa.

stats