Economia 09/07/2012

El president balear assegura que el govern espanyol no apujarà l'IVA al turisme

José Ramón Bauzá s'ha reunit amb Montoro just després que aquest comuniqués que apujaria l'IVA

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol no apujarà l'IVA aplicat als serveis i els productes turístics, actualment en el 8%, i el mantindrà en la categoria d'impost reduït, segons ha avançat avui el president de les Balears, José Ramón Bauzá.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa, Bauzá ha explicat que el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha estat "sensible" amb aquesta petició durant la reunió que han mantingut i s'ha compromès a mantenir l'IVA turístic en la categoria de reduït.

Aquesta trobada entre Montoro i Bauzá s'ha produït després que aquest matí el ministre confirmés que el govern espanyol seguirà les recomanacions europees d'apujar l'IVA, eliminar la deducció per compra d'habitatge i reduir la fiscalitat del treball.

El president balear s'ha mostrat satisfet per haver aconseguit el seu "objectiu" que aquest tipus d'IVA no pugés del 8%, ja que un increment de fins al 18% hauria estat una "amenaça" per al "principal sector econòmic i productiu" de les Illes Balears i d'Espanya.

L'augment de l'IVA turístic provocaria la pèrdua d'entre 1,5 i 2 milions de visitants anuals per a la comunitat de les Balears, i d'entre 20.000 i 25.000 llocs de treball com a mínim, ha comentat el cap de l'executiu autonòmic.

"Modificar l'IVA turístic implica deixar directament de ser competitius. És anar una passa per darrere de tots aquells països receptors de turistes", ha declarat Bauzá, que ha assegurat que un increment portaria a una "situació de perjudici" que no es pot permetre.

stats