Economia 03/07/2012

El conseller delegat de Barclays dimiteix per la "pressió exterior"

Havia anunciat que continuaria al capdavant de l'entitat, però ha canviat d'idea davant la investigació parlamentària. Reconeix que l'escàndol de la manipulació dels tipus d'interès pot afectar el negoci

Reuters
1 min
Bob Diamond, president executiu de Barclays / REUTERS

LondresEl conseller delegat de Barclays, Bob Diamond, ha dimitit aquest dimarts per l'escàndol de la manipulació dels tipus d'interès. Diamond segueix les passes de Marcus Agius, president del grup, que va plegar dilluns. "La pressió exterior ha arribat a un nivell que amenaça de danyar el grup. No ho puc permetre", ha dit Diamond en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i haver enviat una llarga carta dilluns en què comunicava la seva determinació de continuar al capdavant de l'entitat, Diamond va decidir abandonar el càrrec després que el primer ministre britànic, David Cameron, i el ministre de Finances, George Osborne, anunciessin una investigació parlamentària sobre l'escàndol. El ministre ha celebrat la sortida de Diamond en una entrevista a la BBC: "És la decisió correcta, perquè Barclays s'ha de centrar en el crèdit de la nostra economia i no distreure's amb els debats sobre el seu lideratge".

Diamond compareixerà dimecres davant la comissió parlamentària i Agius ho farà dijous. Es preveu que les conclusions es publiquin abans de finals d'any.

stats