CRISI DEL DEUTE
Economia 20/08/2011

El president de la patronal alemanya expressa la seva "decepció" per Merkel

Segons els empresaris, el govern de coalició no ha complert les expectatives

Redacció
1 min

BarcelonaEl president de la patronal alemanya, Dieter Hundt, ha expressat avui la seva decepció per la coalició de govern d'Angela Merkel, a la qual atribueix falta de determinació i cohesió interna.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La coalició de centredreta de la cancellera era la "constel·lació desitjada" per l'àmbit econòmic, apunta Hundt, en declaracions al diari Hamburger Abendblatt.

No obstant això, les expectatives "no s'han complert", prossegueix el cap de la patronal, que es declara "decebut" per la coalició de govern, que integren la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de Merkel, la seva agermanada Unió Socialcristiana de Baviera (CSU ) i el Partit Liberal (FDP).

A punt de complir-se la meitat de la legislatura, els resultats assolits pel govern estan "molt per sota de les seves possibilitats", argumenta el cap de la patronal.

Hundt es pronuncia així mateix en contra de qualsevol tipus de rebaixa fiscal en el que queda de legislatura.

"L'absoluta prioritat ha d'estar en la reducció de l'endeutament. No hi ha marge de joc per a una gran rebaixa fiscal abans de les següents generals", prossegueix, per concloure que una "minidescàrrega" impositiva tampoc portaria a res.

Merkel es va posar al capdavant de la coalició de centredreta després de les generals de 2009, en què va aconseguir la reelecció i amb majoria suficient com per deixar enrere la gran coalició amb els socialdemòcrates, els seus socis en la primera legislatura.

Des de llavors, els liberals han insistit a portar endavant una rebaixa fiscal, sense èxit, fet que ha portat a una situació de persistent dissentiment entre el soci menor i les files de Merkel.

Per altra banda, e

stats