Economia 28/04/2015

El president de Pimec proposa limitar la reelecció a dos mandats de 4 anys

Josep González fa prop de 24 anys que ocupa que el càrrec i l'any passat va ser reelegit per quatre anys més

Efe
2 min
El president de Pimec, Josep González,  durant un acte de la patronal.

BarcelonaPimec, la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya, estudia limitar la reelecció del president de l'entitat a un màxim de dos mandats de quatre anys. La iniciativa, proposta per l'actual president, Josep González, ha estat aprovada per la junta directiva i pròximament serà sotmesa a una assemblea extraordinària. González fa prop de 24 anys que és al capdavant de la patronal i l'any passat va ser reelegit per quatre anys més.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aprovar-se aquest canvi en els estatuts de Pimec, el futur president de la patronal no podrà estar més de vuit anys al càrrec. En roda de premsa, Josep González ha recordat que ja havia plantejat aquesta proposta anys enrere, però que va ser rebutjada, ja que "possiblement" es va entendre, ha dit, que podia condicionar la seva continuïtat al capdavant de la institució.

Ara, la torna a proposar a l'assemblea amb l'objectiu de promoure la renovació en la presidència de l'entitat i dotar d'agilitat als òrgans de govern. "Crec que sóc la persona que està més capacitada per presentar una proposta com aquesta perquè no hi ha un interès personal en la mesura que plantejo", ha indicat González, que reconeix que aquest tema és "molt discutible i difícil de tocar". El president de Pimec considera que el seu cas "potser és una excepció que no s'ha de repetir", però es mostra decidit a finalitzar el seu actual mandat.

González, que ha convocat els mitjans de comunicació amb motiu de l'assemblea general de l'entitat, ha valorat també l'evolució de la patronal en l'últim any. Ha assegurat que la millora de l'economia és ja una realitat i que és factible assolir el creixement del 2,9 % del PIB per a aquest any, que va pronosticar ahir el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

El president de la patronal ha destacat que les entitats financeres tornen a donar crèdit a les empreses i que fins i tot "hi ha competència" entre la banca per concedir finançament, que a més és a un interès més baix. També ha posat de manifest que les empreses comencen a contractar i a tenir problemes per trobar mà d'obra qualificada, pel que ha demanat que es potenciï la Formació Professional (FP).

stats