Publicitat
Publicitat

El preu dels habitatges cau més que mai en tota la crisi

S'enfonsa fins a un 14,9% interanual en el primer trimestre de l'any, segons les dades de l'INE

Els preus dels habitatges han accelerat la seva caiguda en el primer trimestre de l'any, amb els descensos interanuals més acusats des que va començar la crisi, el 2008, i des que l'Institut Nacional d'Estadística (INE) recopila dades, el 2007. Els pisos i cases són un 14,9% més barats al tancament del trimestre del que ho eren un any abans. Fins ara, aquest any el preu dels habitatges ha baixat ja un 4,9%.

El descens més pronunciat el marca l'habitatge de nova construcció, que es deixa un 18%, mentre en l'anterior dada interanual, de l'últim trimestre del 2011, descendien un 13,3%. Les vivendes de segona mà, per la seva banda, moderen el descens i es deixen, també en xifres interanuals, un 13,6% en el primer trimestre, en comparació amb el 14,8% del trimestre anterior.

A l'estat espanyol els preus dels pisos també protagonitzen el descens més gran des que hi ha dades històriques, tot i que menys acusat que a Catalunya. En un any són un 12,6% més barats de mitjana (amb descensos de l'11,8% per a obra nova i un 13,3% per a pisos i cases de segona mà).

Més continguts de