El preus a Catalunya pugen fins al 2,1% al setembre

En el conjunt d'Espanya, l'augment de la inflació es va situar en un 1,8% interanual

L'índex de preus al consum (IPC) es va situar a Catalunya en el 2,1% en termes interanuals al setembre, xifra que suposa una dècima més que al mes d'agost, quan estava en el 2%, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística.

Al conjunt d'Espanya, la inflació es va quedar en un 1,8% interanual, dues dècimes més que al mes anterior. Catalunya i les illes Balears són les comunitats amb la taxa interanual més alta, mentre que en l'extrem oposat hi ha Navarra i Múrcia, amb un 1,1%.

Segons l'INE, aquest encariment s'explica sobretot per l'augment de preus en l'alimentació i les begudes alcohòliques, que van patir un increment fins a l'1,2%. En aquest sentit, l'organisme destaca la pujada de preus de la fruita.

Els preus del vestit i el calçat van ser els únics que van repuntar de manera destacada, amb un 4,5%, mentre que els que van experimentar una caiguda més pronunciada van ser els de l'oci i la cultura, amb una reculada del 3,5%.

Per províncies, Barcelona i Tarragona van registrar una caiguda en la inflació d'una dècima, mentre que a Girona va créixer dues dècimes i a Lleida, tres. Pel que fa a les taxes interanuals, Girona va registrar el valor més elevat, amb un 2,4%, seguida de Barcelona, amb un 2,2%; Lleida, amb un 2,1%, i Tarragona, amb un 1,8%