El preu dels carburants escala a màxims des de finals del 2014

Omplir el dipòsit costa cinc euros i mig més que al començament de l'any

El preu mitjà del litre de gasolina i de gasoil ha escalat fins a màxims de finals del 2014, després d'encadenar la setena setmana consecutiva d'augments. En concret, el litre de gasolina s'ha situat aquesta setmana en 1,340 euros, després de repuntar un 0,29%, i assoleix així nivells que no marcava des de principis del novembre del 2014, segons dades del 'Butlletí Petrolier de la UE' recollides per Europa Press.

Per la seva banda, el preu mitjà del litre de gasoil, un carburant la tributació del qual pretén augmentar el govern espanyol, ha marcat aquesta setmana 1,246 euros, després d'encarir-se un 0,64% els últims set dies, i també toca màxims des del desembre del 2014.

El preu dels dos carburants, doncs, segueix la tendència alcista que va començar a finals del mes de juliol i que l'ha portat a encadenar augments durant les últimes setmanes.

L'increment del preu de la gasolina i del gasoil coincideix amb la tornada a l'escola, en què augmenta la mobilitat. A més, els màxims es produeixen una setmana en què el barril de petroli de qualitat Brent ha superat puntualment el nivell dels 80 dòlars, a causa del descens en la producció de Veneçuela i les sancions dels Estats Units a les exportacions de cru iranià.

Aquest dijous el barril Brent, el de referència a Europa, ha cotitzat a més de 79 dòlars, mentre que el barril de cru Texas americà ha superat els 69 dòlars. En els dos casos s'han encarit gairebé un dòlar i mig respecte a fa una setmana.

Des del començament de l'any, el litre de gasolina és un 7,89% més car, mentre que en el cas del gasoil el preu és un 8,73% superior. D'aquesta manera, amb els preus actuals, omplir un dipòsit de 55 litres de gasolina s'acosta a 73,70 euros, uns 5,39 euros més que al començament de l'any. En el cas del gasoil, omplir un dipòsit de 55 litres suposa per al consumidor 68,53 euros, uns 5,50 euros més que al gener.