Economia 30/07/2018

Els preus a Espanya creixen un 2,2% durant el mes de juliol

La xifra és inferior a la del mes anterior a causa de la baixada del preu dels aliments

Ara
1 min
L'EURO TRASTOCA EL CISTELL DE MERCAT Parada d'aviram al mercat de la Boqueria, a Barcelona. L'Organització de Consumidors i Usuaris estima que els productes d'alimentació són els que més han traslladat al consumidor l'alça de preus des del gener del 2002, amb l'arribada de la moneda única europea.

BarcelonaEls preus a Espanya segueixen augmentant i ja sumen 23 mesos consecutius registrant variacions interanuals positives. Segons l'indicador avançat que ha publicat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'índex de preus al consum (IPC) a Espanya va créixer un 2,2% aquest mes de juliol respecte al mateix mes de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No obstant això, la taxa interanual és lleugerament inferior a la del mes de juny, quan els preus van experimentar un augment del 2,3%. Aquesta reducció d'una dècima s'explica, segons l'INE, per una baixada en l'import dels aliments i les begudes no alcohòliques.

Si comparem els preus d'aquest juliol amb els del juny, es repeteix la mateixa tendència que els dos darrers anys. L'import dels productes s'ha reduït un 0,7% aquesta vegada. Les dades definitives, que també estaran desglossades per comunitats, es publicaran el 14 d'agost.

stats