ECONOMIA
Economia 14/06/2011

Els preus s'estanquen al maig per la baixada dels combustibles

L'IPC no varia durant l'últim mes. La taxa interanual queda en el 3,5%, tres dècimes menys que a l'abril. És el primer descens del diferencial respecte a l'any anterior des de l'agost del 2010

Efe
1 min

BarcelonaEls preus s'estanquen. L'índex de preus de consum (IPC) s'ha mantingut estable durant el mes de maig i ha fet que la taxa interanual se situï en el 3,5%, la mateixa que a l'Estat i tres dècimes menys que a l'abril. És la primera vegada des de l'agost del 2010 que el diferencial entre un mes i el mateix mes de l'any anterior es redueix respecte al mes que ha precedit l'indicador.



Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'INE, a Catalunya destaca el descens del preu de l'oci i la cultura (-1,8%), el transport (-0,9%) i l'habitatge (-0,1%), mentre que ha pujat 2,9 punts el vestit i el calçat. Pel que fa al descens anual de la taxa a l'Estat destaca el sector del transport, amb una taxa del 7,9%, gairebé un punt i mig per sota de la d'abril; oci i cultura, amb una baixada anual de més d'un punt i una taxa negativa del 0,6%, i l'habitatge, que baixa el 7,6%, quatre dècimes per sota de la d'abril.

 En canvi, els aliments i begudes no alcohòliques han pujat tres dècimes, fins a una taxa anual del 2,5%, per l'increment del peix fresc, la carn d'au i altres productes lactis.

stats