Economia 30/07/2012

La prima de risc manté la tendència a la baixa i se situa en els 524 punts

L'Íbex 35 guanya un 2,78% i recupera els 6.800 punts

Efe
1 min
CINC ANYS DE CAIGUDA SOSTINGUDA, LLUNY DE LES BOMBOLLES INVERSORES DE TOTA MENA Un inversor observa l'evolució de l'índex selectiu a la Borsa de Madrid. Des del 2007 els parquets espanyols s'han desinflat, amb davallades que en alguns casos han arribat al 96% de pèrdua de valor. La tendència s'ha agreujat els últims mesos, amb l'exemple clar de Bankia, que en només un any ha perdut més del 80% del seu preu.

MadridEs calmen les tensions als mercats. La prima de risc espanyola ha caigut al llarg de la jornada d'avui fins als 524 punts bàsics, malgrat que a l'obertura s'ha situat als 540, cinc més que al tancament de divendres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El bo espanyol a 10 anys, per la seva banda, ha vist caure l'interès amb que els inversors el negociaven en el mercat secundari fins al 6,61%.

L'Íbex també ha encadenat la seva tercera jornada de guanys i ha pujat un 2,78%, just per tancar en els 6.801 punts.

Els valors que s'han beneficiat més de la jornada d'avui han estat IAG, que ha pujat un 8,20%, Sacyr Vallehermoso, amb uns guanys del 7,20% i Acciona, que ha crescut un 5,62%.

En canvi, els valors més perjudicats han estat Indra, amb una caiguda del 1,48%, Mediaset amb un 1,38% i FCC amb un 1,34%.

Els principals mercats europeus també han viscut una jornada de guanys, amb Frankfurt pujant un 1,27%, Paris un 1,24%, Milà un 2,80 i Londres un 1,18%.

En els últims dies, la desconfiança dels inversors cap a Espanya s'ha vist reduïda de manera notable pel suport explícit del president del Banc Central Europeu (BCE) a la moneda única europea i pel compromís d'Alemanya i França de preservar la zona de l'euro.

No obstant això, el ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, va refredar aquest diumenge les expectatives que el BCE compri deute sobirà europeu en afirmar que Espanya no necessita una ajuda que vagi més enllà dels 100.000 milions d'euros aprovats per l'Eurogrup per al sector financer.

stats