Economia 17/07/2012

L'emissió del Tresor no serveix per fer baixar la prima de risc

El diferencial amb el bo alemany a 10 anys augmenta un punt i tanca en els 559

Efe
1 min

BarcelonaLa subhasta del Tresor, en què Espanya ha aconseguit col·locar 3.560 milions d'euros en lletres a 12 i 18 mesos amb un interès menor que en l'anterior subhasta, no ha tingut cap efecte sobre la prima de risc ni a la borsa espanyola. La prima de risc d'Espanya, que mesura el sobrecost que exigeixen els inversors per comprar deute sobirà espanyol en comparació amb el que paga Alemanya, ha tancat en els 559 punts bàsics, un més que ahir, i l'interès al qual es paguen els bons espanyols a 10 anys s'ha moderat fins al 6,72%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En paral·lel, l'Íbex-35 s'ha contagiat lleugerament de l'efecte balsàmic de la subhasta del Tresor i ha viscut una lleugera pujada, que s'ha anat moderant a mesura que avançava la tarda fins a tancar en els 6.558 punts, amb un increment del 0,40%.

Entre els valors del selectiu espanyol destaca Bankia, que encadena la seva enèsima caiguda i avui perd un 13,41%. Darrere seu s'hi situen Sacyr i FCC, que perden un 4,20% i un 4,06%, respectivament.

A la part alta de l'Íbex s'hi ha situat Mediaset, que ha pujat un 2,82%. L'han seguit Iberdrola, guanyant un 2,27%, i Indra, amb un 1,95%.

Els pronòstics publicats ahir pel Fons Monetari Internacional (FMI) sobre les males perspectives de l'economia espanyola en els propers trimestres perjudicaven també la confiança a l'exterior, si bé l'organisme admetia que els ajustos de divendres no s'havien tingut en compte.

La resta de borses europees han tancat en positiu. Frankfurt ha guanyat un 0,60%, París un 0,7% i Milà un 0,5%. Londres ha perdut un 0,1%.

stats