CRISI DEL DEUTE
Economia 02/08/2011

La prima de risc espanyola bat un nou rècord i supera els 400 punts

Els mercats no donen treva a Espanya i recelen de l'acord a què ha arribat els EUA per aixecar el sostre de despesa i evitar la fallida

Agències
1 min

BarcelonaLa prima de risc espanyola, que començava la sessió d'avui a 383 punts, ja ha superat el sostre de 400 punts bàsics i ha batut un nou màxim des de la creació de l'euro. Un cop més, els dubtes dels mercats per l'economia nord-americana castiguen el deute espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i l'acord a què es va arribar ahir als Estats Units per aixecar el sostre de despesa i evitar la fallida, els mercats han actuat un dia més amb recel davant aquesta estratègia. L'acord, aprovat al Congrés dels EUA ahir, haurà de ser ratificat pel Senat.

Amb la prima de risc disparada, la rendibilitat que ofereix a hores d'ara un bo espanyol a deu anys als inversors és del 6,293%, mentre que l'alemany (que és el bo de referència per calcular la prima) ofereix un 2,460%, segons dades del mercat secundari recollides per Efe.

Aquesta volatilitat tindrà efectes sobre la subhasta que el Tresor ha de fer el proper 4 d'agost. Amb l'emissió de bons a tres anys té previst col·locar entre 2.500 i 3.500 milions d'euros.

Mentre la prima de risc espanyola creixia, la de Grècia i Irlanda ha caigut fins als 1.198 punts i els 813 punts, respectivament. En canvi, Portugal ha ampliat diferencial amb el bo alemany i la seva prima ha escalat fins als 846 punts.

stats