Economia 06/06/2012

La prima de risc espanyola es relaxa i se situa per sota dels 500 punts per primer cop en 15 dies

L'Íbex recupera el nivell dels 6.400 punts i tanca amb un augment del 2,41%. Es tracta de la quarta pujada més gran de l'any

Ara
1 min

BarcelonaBones notícies als mercats financers. I per dues bandes. En primer lloc, l'index selectiu de la borsa espanyola. L'Íbex-35 ha comptabilitzat aquest dimecres la quarta pujada més rellevant de l'any, en els 6.418,90 punts. Això ha suposat un increment en la sessió del 2,41% i la recuperació psicològica de la barrera dels 6.400 punts. Amb tot, les pèrdues anuals acumulades són del 25,07%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En segon lloc i potser més important, la prima de risc s'ha relaxat per primer cop en els últims 15 dies per sota dels 500 punts, en concret en els 493 punts, després de tancar el dimarts en els 510 punts. La informació de diversos diaris alemanys que apunta a una solució per a la recapitalització bancària espanyola a través dels Fons d'Estabilitat Europeus ha reduït la tensió de la prima de risc espanyola.

El diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys, que marca el preu a què Espanya ven el seu deute, ha baixat en l'obertura fins als 506 punts. A tot això hi ha contribuït el manteniment del preu del diner a l'1% per part del Banc Central Europeu (BCE).

stats