Publicitat
Publicitat

L'interès sobre el bo espanyol a 10 anys torna a acostar-se al 7%

Tot i l'encariment del deute espanyol, l'Íbex tanca amb una pujada del 0,82%

La prima de risc espanyola ha tornat a pujar en encarir-se l'interès que ha de pagar Espanya pel seu bo a 10 anys. La diferència amb el bo alemany ha tancat la sessió en 442 punts bàsics, i l'interès sobre el bo espanyol ha acabat en el 6,91%, vorejant el nivell crític del 7%.

Encara que les expectatives despertades per la cimera no s'han reflectit en positiu en la prima de risc, sí que ho han fet en els valors de l'Íbex-35, que ha guanyat un 0,82% i ha tancat en 6.721 punts. Els valors que més han guanyat han estat Repsol, que ha pujat un 3,07%; Enagas, amb una crescuda del 2,83%, i ACS, que ho ha fet en un 2,55%.

A la part baixa del selectiu espanyol s'ha situat Bankia, que ha perdut un 3,85%; Banco Popular, amb una caiguda del 2,59%, i el Sabadell, que ha perdut un 1,98%.

Els repunts es produeixen poc abans que comenci a Brussel·les una cimera europea transcendental, que se centrarà a fomentar el creixement, l'ocupació i la unió bancària, fiscal i política d'Europa.

Les borses europees han patit lleugeres caigudes, excepte Milà, que ha guanyat un 0,7%. Frankfurt ha caigut un 1,3%; París, un 0,4%, i Londres, un 0,6%.

Més continguts de