Economia 26/06/2012

La prima de risc manté la tendència alcista després de la rebaixa de Moody's

Aquest dimarts, l'agència de qualificació va rebaixar entre un i quatre esglaons la nota de 28 entitats poc després de deixar el deute estatal a un pas del suspens

Efe
1 min

MadridLa prima de risc manté aquest dimarts la tendència alcista que va encetar aquest dilluns, després de la rebaixa anunciada per l'agència de qualificació Moody's a 28 entitats financeres espanyoles, poc després de deixar el deute estatal a un pas el suspens.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La prima de risc espanyola va viure ahir una nova jornada turbulenta en la qual va escalar 38 punts i va tancar en 517, especialment pels dubtes que obre la cimera europea d'aquest dijous i divendres. A mig matí, el sobrecost del deute espanyol respecte l'alemany a 10 anys escalava ja fins als 521.

El bo espanyol a deu anys ha començat la jornada amb un rendiment del 6,61%, davant del 6,64% amb què va acabar, abans que Moody's rebaixés d'un a quatre graons la qualificació de 28 bancs espanyols perquè considerava que s'havia afeblit la solvència del govern espanyol. Ben aviat, però, el preu del deute espanyol a 10 anys s'ha col·locat per sobre dels 6,7%.

stats