BORSA
Economia 26/11/2012

La incertesa grega acaba amb cinc dies de guanys a l'Íbex-35

La pressió sobre el mercat del deute espanyol repunta i la prima de risc creix tres punts bàsics, fins als 421

Lluís Goñalons
2 min
Moviments dels mercats del deute i financer / EFE

BARCELONAL'Íbex-35 ha frenat la tendència alcista en què va estar immers durant tota la setmana passada i s'ha plegat aquest dilluns a les vendes. Finalment, el selectiu espanyol de referència ha caigut 34,8 punts, el 0,44%, fins als 7.874 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els valors que més han perdut a l'Íbex-35 han estat Sacyr, que s'ha enfonsat un 4,14%, Mediaset, que ha caigut un 2,95%, i Abengoa, que ha davallat un 2,44%.

Per contra, els valors que han liderat la part alta de la taula d'increments han estat ACS, que ha pujat un 1,78%, Banco Sabadell, que ha crescut un 1,47%, i IAG, que s'ha incrementat un 1,15%.

principalment per la recollida de beneficis dels inversors, tot i que ha rebut senyals que convidaven a un optimisme de les compres. El selectiu de referència a Espanya37.000 milions d'euros.

La pressió sobre el mercat del deute ha repuntat i la prima de risc –el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys i termòmetre de la confiança dels mercats en l'economia de l'Estat– ha crescut tres punts bàsics, fins als 421.

El rendiment del bo a 10 anys s'ha pagat a un interès del 5,62%. El 'bund' alemany, per la seva banda, s'ha pagat a un 1,41% d'interès.

Les variables que han condicionat el moviment dels mercats han estat la reunió de l'Eurogrup per tractar el desbloqueig de l'ajut grec, la incertesa que han desplegat els comicis catalans i les negociacions americanes per combatre el precipici fiscal que amenaça el país.

Les borses europees han tancat amb pèrdues davant la negociació sobre Grècia. L'índex Euro Stoxx ha caigut el 0,57%; Frankfurt, el 0,23%; París, el 0,79%; Milà, el 0,74%, i Londres, el 0,56%.

Grècia anhela el desbloqueig del paquet d'ajudes

que

A més, el Banc Central Europeu i l'FMI van insistir ahir diumenge en una nova condonació del deute grec. Però ambdues institucions han topat amb la resistència de la cancellera alemanya, Angela Merkel, que confia en un acord sobre el rescat, però renuncia a qualsevol tipus de quitança sobre el deute grec.

stats