CRISI DEL DEUTE

La prima de risc espanyola arriba als 432 punts, el nivell més alt des de la creació de l'euro

Malgrat els canvis polítics a Itàlia i Grècia, persisteix la desconfiança cap als països perifèrics de la Unió Europea i l'interès supera el 6%

La prima de risc d'Espanya, que es mesura pel diferencial entre el bo espanyol a deu anys i l'alemany, s'ha tornat a disparar aquesta tarda i ha arribat al màxim de 432 punts bàsics, el nivell més alt des de la creació de l'euro.

La rendibilitat del bo espanyol a deu anys ha quedat per sobre del 6% i ha eixamplat el diferencial amb el bo alemany, que registrava un interès de l'1,8%.

Analistes consultats per Efe han justificat la pujada de la prima de risc per la incertesa que desperten les eleccions espanyoles del proper diumenge i la política econòmica que aplicarà el futur govern.

A més a més, coincideixen aquesta setmana emissions de deute a Espanya, Itàlia i Espanya, la qual cosa posa a prova la capacitat del mercat per assumir necessitats de finançament tan elevades, segons explica l'estratega de Citi José Luis Martínez.

La prima de risc espanyola ha començat la jornada d'avui als 394 punts bàsics, mentre la italiana s'ha situat en els 491 punts i la grega seguia disparada en els 2.665 punts.