Borsa
Economia 30/10/2012

L'Íbex-35 rebota amb força i creix un 1,36%

La prima de risc no s'immuta per la caiguda de l'economia espanyola en aquest tercer trimestre i queda fixada al voltant dels 420 punts

Lluís Goñalons
2 min
Interior de la borsa de Madrid durant la jornada de dimarts

BarcelonaL'Íbex-35 s'ha retrobat aquest dimarts amb els números verds. D'aquesta manera el selectiu espanyol ha tancat el serial de tres jornades baixistes. La borsa ha rebotat amb força, arribant a un increment de l'1,36% i trencant la franja dels 7.700-7.800, en la qual ha estat presa els darrers cinc dies. Així doncs, la borsa espanyola ha tancat amb 105 punts més que ahir i se situa en els 7.833,90 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els valors que més han contribuït a l'increment de la borsa d'aquest dimarts han estat Bankia, que ha crescut un 4,82%, Arcelormittal, que ha pujat un 3,30%, i Repsol, que s'ha inflat un 2,98%.

D'altre banda, els valors que han liderat les pèrdues d'aquest dimarts han estat Abengoa, que ha caigut un 2,70%, Banco Popular, que ha baixat un 1,31%, i Red Eléctrica, que ha perdut un 0,75%.

L'optimisme efervescent dels inversors s'ha vist motivat per diversos fronts. En primer lloc per la millora en la perspectiva de la caiguda de l'economia durant el tercer trimestre de l'any anunciada per l'Instituto Nacional de Estadística (INE).

Segons l'INE, el PIB espanyol ha caigut un 0,3% en el tercer trimestre de l'any, és a dir, una dècima menys respecte del pronòstic fet pel Banc d'Espanya per a aquest mateix període. Amb aquest decreixement trimestral l'economia espanyola ha caigut ja, fins al mes d'octubre, un 1,6% interanual.

L'increment de la inflació, que ha pujat una dècima respecte del setembre i s'ha situat en el 3,5% a l'octubre, també ha ajudat a empènyer les compres a l'Íbex-35.

La prima de risc espanyola –el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys i termòmetre de la confiança dels mercats en l'economia de l'Estat– continua igual. Avui ha tancat amb 419 punts bàsics, un menys que en el dia d'ahir, sense immutar-se massa per les dades macroeconòmiques anunciades avui. D'altra banda, el bo espanyol a 10 anys ha registrat un increment d'una dècima i se situa en el 5,670%.

Les principals borses europees continuen sense referent borsari. Wall Street torna a tancar pel risc de l'huracà 'Sandy'. Tot i això, els principals selectius europeus cotitzen en verd. L'índex Euro Stoxx ha pujat un 1,50%, Frankfurt un 1,13%, París un 1,48%, Milà un 1,12% i Londres un 0,95%.

stats