ECONOMIA
Economia 06/07/2012

L'Íbex cau un 3,10% i el bo espanyol a 10 anys torna al 7% d'interès

La prima de risc tanca en 560 punts bàsics en una nova jornada negra per les borses

Ara
1 min
El Tresor ja paga més que la Generalitat per emetre deute

MadridEls inversors van intensificar ahir la pressió sobre el deute espanyol i l'interès sobre el bo espanyol a 10 anys va tancar ahir en el 6,96% encara que al llarg del dia ha superat el 7%. Amb tot, la prima de risc, l'indicador del sobrecost que ha de pagar Espanya per finançar-se respecte al referent alemany, ha tancat en els 562 punts bàsics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Íbex 35 també ha patit un fort correctiu i ha perdut un 3,10%, fins a caure per sota dels 6.740 punts. Les principals caigudes han estat per Sacyr Vallehermoso, que ha perdut un 8,96%, Indra, amb una caiguda del 6,63%, i FCC, que ha perdut un 5,74%.

El consorci d'aerolínies IAG ha estat l'únic valor que ha tancat en números verds, pujant un 2,71%.

La resta de borses europees també han presentat pèrdues. Frankfurt ha caigut un 1,8%, Paris un 1,8%, Milà un 2,5% i Londres un 0,6%.

La rebaixa dels tipus d'interès europeus de l'1% al 0,75%, el mínim històric, no ha tingut efecte als mercats. Sembla que els inversors ja n'havien descomptat prèviament els efectes. De fet, el risc país espanyol es va disparar ahir. Tampoc va ajudar la subhasta de lletres del Tresor espanyol.

La vicepresidenta del govern espanyol, Sáenz de Santamaría, ha restat importància a la pujada de la prima de risc. Ha assegurat, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que cal tenir "prudència" i mantenir la "serenitat", tant quan puja com quan baixa el diferencial amb el bo alemany, i tenir un "horitzó clar" sobre la política del govern.

stats