Publicitat
Publicitat

La prima de risc es relaxa després d'un nou rècord durant la sessió

L'indicador ha arribat a fregar els 541 punts durant la sessió. Espanya arriba a pagar fins a un 6,76% d'interessos pel seu deute

La prima de risc espanyola, indicador que marca la diferència entre el bo estatal i l'alemany a deu anys, continua molt alta aquest dijous, i ha arribat als 540,75 punts bàsics, un nou rècord intradia des de la creació de l'euro. A mig matí, l'indicador s'ha relaxat i es cotitzava vora els 525 punts. Això vol dir que l'Estat ha arribat a haver de pagar fins a un 6,76% d'interessos pel seu deute a causa de la desconfiança dels mercats en les possibilitats de compliment d'Espanya. Ahir va marcar un nou rècord, fins als 539 punts, tot i els missatges de Brussel·les, que van donar aire al compliment del dèficit espanyol si l'Estat es compromet amb un paquet de mesures.

Des que va superar la xifra dels 500 la setmana passada, la prima es manté a l'alça. L'Íbex-35, per la seva banda, repunta a mig matí després d'iniciar la jornada amb pèrdues, i el selectiu espanyol guanya un 0,81%. Els inversors opten avui per les compres amb Bankia, amb les accions poc per sobre d'1 euro.

Els dubtes sobre Grècia, l'operació del govern espanyol amb Bankia i la crisi econòmica generalitzada estan afectant de forma greu el mercat del deute espanyol, ja que els mercats no confien en Espanya i estan fent pujar la prima de risc fins a nivells insostenibles per a l'Estat, que ha de pagar el seu deute amb un interès altíssim.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT